X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Tentativa de lovitură de stat din Turcia: comandantul bazei militare Incirlik, folosită de NATO, a fost arestat

17 iul. 2016,, 17:12   Externe
3455 2

Фото: zn.ua

Comandantul turc al bazei de la Incirlik a fost arestat, alături de alți zece militari de la această unitate, pentru complicitate la lovitura de stat din Turcia, transmite presa turcă.


Operațiunile la această bază, unde se află trupe americane şi NATO, au fost suspendate în urma puciului eșuat. În urma tentativei de lovitură de stat, cel puțin 6.000 de persoane au fost arestate. Printre acestea s-ar număra și comandantul turc al bazei aeriene de la Incirlik, generalul Bekir Ercan Van.

Operațiunile armatei SUA la această bază au fost suspendate sâmbătă, însă au fost reluate astăzi. Cu toate acestea, energia electrică necesară este furnizată încă de generatoare, a anunţat Pentagonul într-un comunicat citat de ABC News.

“După o coordonare strînsă cu aliaţii noştri turci, aceştia au redeschis spaţiul aerian pentru avioanele militare. În consecinţă, operaţiunile aeriene ale coaliţiei anti-ISIS la toate bazele aviatice din Turcia s-au reluat.

Baza americană de la Incirlik operează încă folosind surse interne de energie”, se arată în comunicat. Statele Unite folosesc baza de la Incirlik pentru a lansa bombardamente asupra ţintelor ISIS din Siria şi Irak. SUA au lansat drone, avioane Prowler şi aeronave A-10 de la bază. Totodată, aproximativ 1.500 de militari americani se află la baza de la Incirlik.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?