X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoca: Trebuie să ne unim în baza moldovenismului (VIDEO)

17 iul. 2016,, 10:00   Societate
4437 8

Киртока: Мы должны объединиться на основе молдовенизма (ВИДЕО)
Foto: moldovenii.md

«Trebuie să ne unim în baza moldovenismului. Trebuie să ne numim țara Dacia. Capitala să fie construită pe Prut», afirmă șeful fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vasili Chirtoca.


Consilierul a vorbit într-un interviu acordat portalului „Unimedia", despre cele mai stringente probleme ale capitalei, costul incompetenței lui Dorin Chirtoacă, dar și despre importanța dezvoltării Republicii Moldova ca stat suveran și independent.

«Sîntem cea mai veche națiune din Europa de la care au provenit multe altele. Dacii erau geți și sarmați, formînd țara Dacia cu capitala Sarmizegetusa. Popoarele acestea erau cele mai vechi în Europa cu cea mai dezvoltată cultură, care s-a păstrat la noi», a explicat Vasili Chirtoca.

«Cei care tind spre o altă «Unire» timp de 26 de ani distrug țara aceasta. Toate lucrările de reparație a drumurilor sînt date țărilor vecine. Nu numai României, dar și altor țări, pe cînd noi avem companii care pot să construiască drumuri nu mai rău decît cineva», a spus Vasili Chirtoca.

«Noi trebuie să fim o țară suverană și independentă, în baza aceasta să ne dezvoltăm», a subliniat Vasili Chirtoca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?