Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova și FMI au obținut progres considerabil în negocierile privind noul acord

16 iul. 2016,, 09:30   Economie
4870 4
Молдова и МВФ добились значительного прогресса в переговорах по новому соглашению
Foto: gov.md

Autoritățile Moldovei și Fondul Monetar Internațional au obținut progres considerabil în negocierile privind noul acord cu FMI și discuțiile lor au ajuns într-un stadiu avansat.


Acest fapt l-a declarat șefa Misiunii Ivanna Vladkova-Hollar la briefingul susținut în comun cu Primul ministru al Moldovei Pavel Filip, menționînd că părțile au coordonat un șir de reforme importante în diverse domenii și le rămîne să convină doar asupra cîtorva aspecte în următoarele zile, discuțiile vor continua la Washington. Potrivit spuselor dumneaei, după consensul stabilit la nivel de personal al Fondului, despre aceasta se va comunica deja de la Washington, informează NOI.md.

Părțile examinează noul posibil Program pe trei ani în valoare totală de 180 mil. dolari pentru susținerea programului de reforme economice.

Ivanna Vladkova-Hollar a spus că Misiunea FMI în cadrul activității la Chișinău în perioada 5-15 iulie a susținut un dialog productiv cu guvernul și Banca Națională a Moldovei. În afară de aceasta, ea s-a întîlnit cu deputați în parlament, reprezentanți ai sectorului bancar și privat, ai sindicatelor, membri ai comunității de donatori și reprezentanți ai societății civile.

Dezbaterile s-au axat pe perspectivele creșterii economice, politicile referitoare la sectorul financiar, stabilitatea finanțelor statului, reformele structurale, necesare pentru ameliorarea mediului de afaceri și atragerea investițiilor.

Ivanna Vladkova-Hollar a spus că Misiunea FMI și autoritățile Moldovei au obținut progres considerabil în negocierile privind noul acord cu FMI și discuțiile lor au ajuns într-un stadiu avansat. Părțile au coordonat reformele într-un șir de domenii importante, inclusiv cele orientate spre îmbunătățirea administrării corporative și sporirea transparenței în sfera bancară, asigurarea stabilității sectorului energetic și au coordonat obiectivele politicii bugetar-fiscale pe termen mediu.

Șefa Misiunii FMI a specificat că rămîne să se coordoneze în următoarele zile cîteva aspecte, discuțiile vor continua la Washington, de unde se va comunica despre înțelegerile privind noul program.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?