X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cine s-ar afla în spatele LOVITURII DE STAT din Turcia

16 iul. 2016,, 08:05   Externe
5652 6

Foto: publika.md

Mai mulți militari, inclusiv ofițeri superiori, au fost implicați în tentativa de lovitură de stat din Turcia. Printre aceștia s-ar afla fostul general Muharrem Kose, îndepărtat recent din funcţie de regimul de la Ankara, s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat, relatează agenţia de presă Anadolu, citată de DPA, potrivit Realitatea.net.


O lovitură de stat executată de o parte a armatei turce pare să fi eșuat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce poliția, populația și mai multe structuri de securitate au ieșit pe străzi pentru a susține administrația președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Confuzia inițială s-a risipit, măcar parțial, pentru a dezvălui, pe parcursul nopții, că doar o parte a armatei ia parte la tentativa de lovitură de stat.

Cine se află la conducerea acțiunii? Agenția de presă publică a oferit câteva nume. În capul listei s-ar afla fostul general Muharrem Kose, îndepărtat recent din funcţie de regimul de la Ankara. În grupul de frunte s-ar mai afla colonelul Mehmet Oguz Akkus, și alți ofițeri - Erkan Agin și Dogan Uysal.

Premierul turc Binali Yildirim a anunţat că peste 120 de persoane au fost arestate după tentativa de lovitură de stat.

Atât președintele cât și premierul au făcut legătura între tentativa de lovitură de stat și clericul Fethullah Gulen, un rival al șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?