Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe plăcile de înmatriculare

30 iun. 2016,, 10:00   Societate
5502 5
Знак о техосмотре будут наносить на номера машин
Foto: unimedia.info

Începînd cu 1 ianuarie 2017, ecusoanele de inspecţie tehnică vor fi aplicate pe numerele de înmatriculare ale autovehiculelor și remorcilor înmatriculate în Republica Moldova, nu pe parbriz, cum e în prezent.


O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care este și autorul proiectului, noile ecusoane vor contribui la excluderea cazurilor de falsificare a plăcilor de înmatriculare, vor îmbunătăți nivelul calității și securității acestora, precum și vor spori posibilitatea monitorizării stricte a numerelor de înmatriculare.

Ecusoanele vor fi lipite atît pe plăcuța din față, cît și pe cea din spate a mașinii, pentru a fi vizibile în cadrul sistemelor automatizate de monitorizare a traficului rutier. Totodată, șoferii vor trebui să aibă obligatoriu la bordul autovehiculelor rapoartele de inspecție tehnică, care vor însoți ecusoanele lipite pe plăcuțele de înmatriculare. Emiterea noilor ecusoane a devenit posibilă după preluarea experienţei mai multor state, precum Germania, România, Austria, Lituania, Ungaria.

Precizăm că plăcile auto emise în țara noastră începînd cu luna aprilie 2015 prevăd un spaţiu special pentru noile ecusoane de inspecţie tehnică. Aplicarea noului ecuson nu va modifica prețul plăcuțelor de înmatriculare. Ecusoanele eliberate pînă la data intrării în vigoare a noilor reguli vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului lor de valabilitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?