X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ciobanu: Cei care vor încurca la alegerile prezidențiale vor fi excluși

29 iun. 2016,, 13:55   Politică
4258 4
Foto: noi.md

Scenariul prin care partidul lui Renato Usatîi a fost exclus din cursa electorală la alegerile parlamentare din 2014 s-ar putea repeta la scrutinul prezidențial din acest an.


De această părere este analistul politic Victor Ciobanu, care a remarcat într-un interviu pentru NOI.md că primii vizați ar fi candidații din partea opoziției intransigente, eventual liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase.

„Usatîi a fost exclus o dată din cursa electorală. Acum, la prezidențiale, încă o dată a fost exclus. De unde atîta optimism că la alegerile curente va fi cumva mai fairplay? Cu siguranță, cei care vor încurca, mai incomozi sau periculoși vor fi excluși din cursă. Știind năravurile guvernării, nu văd niciun impediment pentru asta, ei sînt inventivi la acest capitol. Se va juca foarte dur ca să nu treacă în turul doi sau chiar în cursă nimeni din opoziția intransigentă”, a remarcat Ciobanu.

Editorialistul mai consideră că, cel mai probabil, PD va înainta candidatura lui Marian Lupu la funcția de președinte, întrucît ratingul acestuia a fost mai puțin afectat, comparativ cu cel al altor fruntași democrați.

„S-au vehiculat mai multe ipoteze că ar putea fi vorba de Filip sau Candu, însă sondajele îi creditează cu un rating infim și ar fi un risc enorm pentru democrați. Sînt tentat să cred că va fi propus Lupu, care are un rating ce puțin vizibil, de 5-6%, ceilalți pur și simplu nu se văd. Probabil, ei încă nu au luat o hotarîre definitivă, vor sta pînă în august și vor face măsurările de rigoare, iar pe 1 septembrie, probabil, se vor activiza. Ar fi o variantă ca să meargă premierul cu așa-zisele «realizări» din partea lor, dar ele nu au de unde să fie și atunci unica opțiune cît de cît fezabilă este Marian Lupu”, a explicat Victor Ciobanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?