X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă: Gofman nu este nimic altceva decît un instrument

28 iun. 2016,, 15:51   Politică
5311 7
Leancă: Gofman este nimic altceva decît un instrument
Foto : facebook.com

Liderul PPEM, Iurie Leancă, susține că declarațiile fostului şef-adjunct al Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor din cadrul CNA Mihail Gofman fac parte dintr-o campanie de denigrare la adresa sa, notează NOI.md.


Politicianul s-a arătat revoltat de afirmațiile fostului angajat CNA, precum că și el se numără printre persoanele ce urmează a fi trase la răspundere în dosarul fraudei bancare. Mai mult decît atît, Iurie Leancă afirmă că a dispus personal, în calitatea sa de prim-ministru, demiterea lui Mihail Gofman din funcția deținută, încă în 2014.

„Mai nou, au început a fi scoși de la naftalină unii așa-ziși luptători pentru adevăr. Acest fost șef s-a ocupat ani de zile de prevenirea și combaterea spălării banilor în Moldova, tocmai cînd efectuase cele mai mari tranzacții ilegale de acest gen. Acum, brusc a fost trezit de cineva care, bineînțeles, are un interes să aducă aceste așa-zise adevăruri. Acest domn Gofman nu este nimic altceva decît un instrument, o piesă folosită de alții, dar a rostit niște minciuni sfruntate, preluate de la alte cercuri”, a precizat Iurie Leancă în cadrul unui briefing.



Fostul premier neagă că ar fi dispus crearea un grup secret pentru investigarea fraudei bancare în 2013, așa cum afirmă Mihail Gofman. Iurie Leancă a ținut să precizeze că este cel mai interesat ca cei implicați în acest furt să fie identificați și trași la răspundere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?