X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ben Hodges: Rusia se comportă foarte iresponsabil

23 iun. 2016,, 01:00   Externe
3598 10
Foto: stripes.com

Comandantul forțelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a declarat într-un interviu pentru Bild că Rusia este o amenințare la adresa NATO.


El a criticat amenințările ruse împotriva unui număr de țări europene spunînd că: „Rusia se comportă foarte iresponsabil atunci cînd vorbeste deschis despre armele sale nucleare și amenință cu utilizarea lor împotriva unor țări europene ca Danemarca, Suedia și România. Este o provocare foarte mare…Rusia pretinde a fi o superputere, și vrea să fie tratata ca o superputere, dar pentru acest lucru, este necesar să se comporte ca o superputere” – susține generalul.

Totodata, aminteste Hodges, în ultimii ani, comandamentul armatei ruse „a îmbunătățit în mod semnificativ metodele sale de război electronic”. Acest lucru înseamnă că, dacă cineva trimite un semnal radio, ei (rușii) pot să-l întrerupă sau să-l bruieze. Ei pot astfel să distrugă ținte la distanta, fără măcar să le vadă. Acest lucru este foarte periculos și ma îngrijorează „, – a spus generalul, adăugînd că conducerea armatei SUA a realizat acest lucru, urmărind cum rușii au desfășurat razboiul radio-electronic în Ucraina. Potrivit lui, de cîte ori ucrainenii voiau să facă ceva, rușii aflau despre acest lucru și deschideau focul imediat. „Prin urmare, avem nevoie de comunicatii radio securizate – mai ales pentru comunicarea internațională. În caz contrar, rușii pot foarte ușor sa localizeze poziția noastră, să ținteasca și să ne lovească”- a spus Hodges.

„De asemenea, o mare problemă pentru noi este competarea unor grupări armate multinaționale. Noi nu avem aceeași libertate de mișcare ca rușii. Pentru a obține asta avem nevoie sa cream o zonă militară tip Schengen” – a adăugat el.

Cu toate acestea, Hodges nu crede ca plauzibil scenariul „Anakonda”, adica un atac ascuns al Rusiei asupra Poloniei: „Acest atac este puțin probabil, dar cel mai bun mod de a preîntîmpina asa ceva este sa efectuam exerciții militare și sa demonstram pregătirea noastra”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?