X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

SUA, mulțumite de mersul reformelor în Moldova

22 iun. 2016,, 15:00   Politică
2538 7
США довольны ходом реформ в Молдове
Foto: gov.md

Statele Unite ale Americii sînt, în general, mulțumite de pașii întreprinși de Guvernul Moldovei în vederea implementării reformelor și simt progresul în această privință.


Acest fapt a fost remarcat de către ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, la întrevederea cu prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea agendei de reforme şi măsurile de impulsionare a relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii externi, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al Guvernului.

Pavel Filip a mulţumit Guvernului de la Washington pentru suportul şi asistenţa de durată în modernizarea ţării şi promovarea valorilor democratice.

Premierul a vorbit şi despre priorităţile echipei guvernamentale în prezent şi obiectivele pentru perioada următoare, menţionînd că implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sînt aspectele principale în activitatea Cabinetului de miniştri. De asemenea, prim-ministrul a subliniat buna colaborare cu majoritatea parlamentară în acest proces. „La momentul actual avem implementate 68 % dintre acţiunile prevăzute şi, pînă la sfîrşitul lunii iulie, aşa cum am stabilit, vor fi realizate toate angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare”, a specificat premierul.

La rîndul său, James D. Pettit a menționat: „În general sîntem satisfăcuți de pașii de reformă, simțim progres și în acest sens vă felicităm. Guvernul lucrează mult, astfel, vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor”.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a problemei transnistrene, au abordat aspecte ce țin de consolidarea relaţiilor dintre cele două state, precum şi despre pregătirea pentru negocierea unui acord de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?