X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

„Moldsilva” nu vede nimic ilegal în defrișarea pădurilor în raionul Orhei (FOTO, DOC)

31 mai. 2016,, 18:00   Societate
3877 5

Ecologii Fondului „Ecodava” au solicitat Ministerului Mediului și Agenției „Moldsilva” să ofere explicații în legătură cu cazurile ieșite din comun de defrișare a pădurilor în raionul Orhei.

Pînă în prezent doar Agenția „Moldsilva„ a oferit un răspuns oficial. Potrivit instituției, Agenția a fost anterior informată despre defrișarea arborilor în raionul Orhei și nu vede temeiuri pentru inițierea unei cauze penale, notează NOI.md.

Răspunsul de la „Moldsilva” nu a urmat imediat. Șeful Direcției gestionare fond forestier a Agenției „Moldsilva”, Petru Rotaru, a declarat pentru NOI.md că sesizarea se află în proces de examinare.

Ulterior, „Moldsilva” a oferit un răspuns semnat de directorul instituției, Ion Cebanu, în care se menționează că spațiile forestiere unde au fost înregistrate defrișări de arbori sînt folosite legal de ÎS „Gospodăria forestieră Orhei”. Această informație este confirmată de reprezentanții organelor teritoriale de mediu și Inspecția Ecologică de Stat.

„Ținînd cont de cele menționate, Agenția «Moldsilva» confirmă că spațiile forestiere respective au fost folosite legal, conform legislației în vigoare”, se arată în document.

Anterior Fondul „Ecodava” și NOI.md au informat despre defrișarea masivă a pădurilor în apropiere de satele Donici și Lupa Rece din raionul Orhei. Tot atunci Fondul „Ecodava” a făcut o sesizare la Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva”, solicitînd să fie clarificată situația creată.

Vom continua să monitorizăm situația și așteptăm explicații de la Ministerul Mediului. Șeful instituției, Valeriu Munteanu, a declarat în repetate rînduri despre necesitatea înăspririi controlului asupra exploatării fondului forestier. La inițiativa lui Munteanu, în luna aprilie, a fost interzis exportul de lemn pe un termen nedeterminat.












0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?