X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gurău: Viitorul preşedinte ar putea deveni dictator

31 mai. 2016,, 13:46   Politică
5751 11
Гурэу: Будущий президент может стать диктатором
Foto: ipn.md
Viitorul preşedinte al Moldovei, a cărui alegere este preconizată pentru 30 octombrie 2016 , ar putea deveni dictator.

Prognoza a fost făcută în cadrul conferinţei de presă din 31 mai de către Victor Gurău, directorul Centrului de Analiză Strategică şi Monitorizare “Alternativa pentru Moldova”, fost consilier municipal de Chişinău, notează NOI.md.

„În primul rind, noi am putea avea un preşedinte jucăuş, care va reinstaura turbulenţa politică din anii 90, ulterior dispărută. Un atare preşedinte va intensifica confruntarea între diverse forțe politice. Ori vom avea un preşedinte ascultător şi docil. Cu alte cuvinte, unul care va primi salariu şi nu va vrea să vadă nimic, în afară de salariu”, consideră expertul.

„Este posibilă însă şi a treia variantă. Totuşi, politicienii invocă necesitatea instituirii unui regim politic care adoptă decizii corecte. În acest context, tranziţia la forma prezidenţială de guvernare ar fi una dintre posibilele variante de soluţionare a crizei politice. În aceeaşi măsură în care fortificarea poziţiei şefului statului în Coreea de Nord, Cuba şi unele ţări ale Americii Latine, a permis diminuarea tensiunii în societate”, a menţionat Gurău, plasîndu-l pe viitorul preşedinte al Moldovei pe aceeaşi linie cu dictatorii.

Data alegerilor preşedintelui – 30 octombrie – a fost stabilită prin hotărîrea Parlamentului din 1 aprilie. Decizia privind anularea procedurii alegerii preşedintelui în Parlament a fost adoptată de Curtea Constituţională pe 4 martie. În acest mod, a fost anulată procedura adoptată în anul 2000.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?