Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Reacţia lui Iohannis la ameninţările lui Putin

31 mai. 2016,, 13:20   Externe
9645 21

Reacţia lui Iohannis la ameninţările lui Putin
Foto: ff.md

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că declaraţiile recente din partea Rusiei referitoare scutul de la Deveselu nu pot să intimideze şi arată că abordarea României de întărire a securităţii NATO este cea corectă, transmite Mediafax.


"Recentele declaraţii din partea Federaţiei Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sînt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă", a spus Iohannis la deschiderii Programului ''Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil'', eveniment care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a declarat că situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre nu a evoluat într-un sens pozitiv şi că provocările curente au un spectru mai larg "cu un complex de ameninţări pe care nu le puteam anticipa cu cîţiva ani în urmă şi care fac mediul de securitate imprevizibil".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?