Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Filat renunță la șefia PLDM

27 mai. 2016,, 18:55   Politică
7669 6
Филат: Мне очень нелегко, но я ухожу из ЛДПМ
Foto: today.md

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, renunță la funcția de Președinte al PLDM și la calitatea sa de membru de partid.


Într-o postare pe facebook, Filat a spus că în cel mai scurt timp, trebuie de organizat Congresul Partidului, în cadrul căruia urmează să ajusteze Programul, Statutul, dar şi să fie luate decizii ce vizează conducerea partidului, relatează NOI.md.

“Este o decizie conştientă şi sper că această hotărîre a mea va permite PLDM- ului să acţioneze eficient, avînd o conducere funcţională. Sarcina noii conduceri a partidului este complicată, dar nu mai complicată decît cea care a fost în 2007. Dacă atunci am reuşit, cred că şi acum este posibil. Oamenii au nevoie de lideri cu caracter, de idei naţionale, nu de funcţionari. De aceea, la congres trebuie aleasă o conducere puternică şi luptătoare”, scrie Filat.

Potrivit lui, sarcina primordială a PLDM-ului „este de a conveni cu opozanţii reali ai actualei guvernări, cu cei care îşi doresc să construiască o Moldovă cu adevărat europeană (ferindu-se de farisei de tipul lui Leancă, care este sub control total) asupra participării la alegerile prezidenţiale, avînd un candidat unic”.

“ Aceste alegeri sînt cruciale. Timp nu a mai rămas pentru implementarea unor agende străine. Este necesară o agendă proprie. Eu voi continua lupta pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Este extrem de greu, însă, eu ştiu că adevărul triumfă. Păcat că timpul nu-l poţi întoarce înapoi…Rămîn încrezut că Republica Moldova va reuşi, chiar dacă va mai dura”, a scris Filat.

De asemenea, Filat a spus că PLDM este pentru el ca şi un copil al său, specificînd că a investit, inclusiv sufletul său, în acest partid.

“Despre rolul pe care l-a jucat şi, sînt sigur, îl va juca PLDM se va expune istoria. Pînă atunci, eu pot spune că PLDM a făcut istorie. Din păcate, nu am fost atenţi şi am devenit jertfa celor care, azi, ţin Moldova capturată. Este clar că toate loviturile şi tot ce mi se întîmplă au un scop bine determinat – distrugerea mea, dar cu finalitatea de a distruge PLDM – ul” scrie acesta.

Filat a ținut să le mulţumesc tuturor colegilor cu care pe parcursul timpului a luptat, a muncit şi a realizat mai multe lucruri.

“Eu ţin să le mulţumesc tuturor colegilor care, pe parcursul timpului, au fost curajoşi, luptători, solidari şi nu au urmărit interese personale. Anume aceşti oameni sînt adevăraţii eroi, nu cei care s-au oploşit în funcţii pe spatele partidului, iar acum fac declaraţii spumoase de părăsire a PLDM, pentru a „ferici” Republica Moldova, alăturîndu-se celor care nu au niciun Dumnezeu”, a conchis acesta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?