Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Forțele nucleare americane folosesc calculatoare cu dischetă din anii ’70

26 mai. 2016,, 21:00   Externe
3331 10

США управляют ядерным оружием через устаревшие дискеты 70-х годов
Foto: geektimes.ru

Arsenalul nuclear al Statelor Unite foloseşte încă sistemul de computere din anii ’70 şi dischete, arată un raport guvernamental citat de BBC News.


Potrivit raportului, Pentagonul este unul dintre cele cîteva departamente unde trebuie să fie înlocuite sistemele cît mai curînd posibil. Contribuabilii cheltuiesc 61 de miliarde de dolari pe an pentru mentenanţa şi reparaţia tehnologiei învechite. Asta înseamnă de trei ori mai mult decât o investiţie în sisteme moderne IT.

Sistemele Departamentului de Stat care coordonează rachetele balistice intercontinentale, bombardierele nucleare şi aeronavele de realimentare în zbor “folosesc computere IBM Seria 1 – un sistem din anii 1970 – şi dischete de opt inci”.

“Acest sistem este în continuare în uz pentru că, pe scurt, încă funcţionează”, a explicat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, locotenent-colonelul Valerie Henderson, pentru AFP.

“Totuși, pentru a răspunde îngrijorările privind faptul că sînt depăşite, unităţile de dischetă vor fi înlocuite cu dispozitive digitale sigure pînă la sfârşitul lui 2017”, a adăugat ea. Pentagonul intenţionează să înlocuiască în totalitate sistemul IT până la sfârşitul lui 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?