X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Năstase, Usatîi și Dodon la Sarkis

26 mai. 2016,, 13:19   Politică
6529 8
«Тройка диалог». Додон, Нэстасе и Усатый возобновили переговоры
Foto: privesc.eu

După două luni de la ”divorțul politic” Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi, și-au dat întîlnire din nou.


Cei trei foști parteneri de proteste au avut astăzi o discuție preț de aproape două ore la terasa localului Sarkis. S-a întîmplat între orele 11:00 și 13:00, ne spun sursele Deschide.MD.

Am încercat să aflăm despre ce au discutat, însă toți trei au preferat să ne dea răspunsuri negativ-laconice.

Renato Usatîi, după 3 apeluri: Sveta, dă-mi pace, eu acum mă pregătesc de meciul de deseară cu Șor. La revedere! (n.r. Meciul Milsami - Zarea)

Igor Dodon: Nu confirm, nu infirm, nu comentez.

Andrei Năstase, după 4 apeluri: De ce insistați dacă vedeți că nu vă răspund. Sunt ocupat, o zi bună!

În lipsa unor comentarii din partea lor, oricît de mult nu am fi străduit să le obținem, nu ne rămîne decît să lăsăm la discreția cititorilor să intuiască subiectele care au stat în capul mesei. Între timp, vom reaminti cîteva dintre declarațiilor lor făcute în ultimele două luni de cînd și-au separat cărările în lupta comună împotriva actualei guvernări.

Dodon: L-am avertizat pe Năstase că Usatîi e un trădător

Usatîi: Plahotniuc l-a infectat pe Dodon cu gripă aviară

Dodon: Usatîi, un balabol care prietenește cu unioniști gen Năstase

Năstase: Dodon este candidatul lui Plahotniuc la Președinție. Nu Floriile îi împiedică să vină la protest, ci interesele ascunse

La fel, este important să amintim că Igor Dodon și Renato Usatîi au relansat dialogul la recepția organizată cu prilejul Zilei Europei. Usatîi, spunea pe 11 mai la emisiunea ”Puterea a Patra”, că este gata să se așeze la masa de negocieri cu Igor Dodon, Andrei Năstase și Maia Sandu, pentru a indentifica o candidatură comună la prezidențiale. Primarul de Bălți a opinat că un astfel de candidat ar putea obține minimum 75% dintre voturile electoratului.

Un alt detalii important în acest context este faptul că Andrei Năstase poartă în această perioadă discuții cu partidele de centru-dreapta în vederea desemnării unui candidat comun. Este vorba despre consultările PLDM-PPEM-PAS-PDA, despre care ne-a vorbit acum câteva zile președintele PPEM, Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?