X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

UE salută eliberarea Nadejdei Savcenko

26 mai. 2016,, 08:45   Externe
3250 19

UE salută eliberarea Nadejdei Savcenko
Foto: evzmd.md

UE a salutat miercuri o 'veste bună îndelung așteptată' după eliberarea femeii pilot ucrainene Nadia Savcenko, deținută timp de aproape doi ani în Rusia, și a cerut eliberarea tuturor persoanelor reținute în cadrul conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP.


'Nadia Savcenko este liberă și se întoarce în Ucraina' , a menționat pe Twitter șefa diplomației europene, Federica Mogherini, salutînd o 'veste bună așteptată de mult timp (...)'. Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, le ceruse autorităților ruse să o elibereze 'imediat și fără condiții' pe femeia pilot ucraineană.

Nadia Savcenko, condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru presupusă complicitate la moartea a doi jurnaliști ruși în estul Ucrainei în 2014, a fost eliberată miercuri la schimb cu doi militari ruși — Evgheni Erofeev și Aleksandr Aleksandrov—, condamnați la 14 ani de închisoare în Ucraina, fiind declarați vinovați de 'război de agresiune' împotriva Ucrainei și de 'atentat terorist' pentru că au luptat alături de rebelii proruși împotriva armatei ucrainene în estul separatist, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană 'încurajează toate părțile să construiască aceste măsuri pozitive' și să pună în aplicare măsurile ce vizează respectarea acordurilor de la Minsk, care prevăd o încetare a focului între forțele armate ucrainene și separatiștii proruși în estul Ucrainei, a precizat dna Mogherini, potrivit unui comunicat.

Aceste acorduri, se menționează în comunicat, 'conțin angajamentul de eliberare a tuturor ostaticilor și persoanelor deținute în cadrul conflictului din estul Ucrainei'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?