X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tapiola: Nu-l invidiez deloc pe noul guvernator al BNM

18 mai. 2016,, 12:25   Economie
3244 1

Tapiola: Nu-l invidiez pe noul guvernator al BNM
Foto: noi.md

Noului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei îi va reveni o misiune extrem de dificilă – de a nu admite repetarea fraudelor din sistemul bancar.


Despre acest lucru a vorbit astăzi șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, în cadrul ședinței Comitetului parlamentar de asociere UE-RM, informează NOI.md.

Diplomatul european a menționat că problemele din sectorului bancar au stîrnit o îngrijorare deosebită în rîndul partenerilor de dezvoltare, iar guvernarea trebuie să acționeze ferm, dacă își dorește deblocarea asistenței financiare pentru Moldova.

„Salut prezența la această reuniune a lui Sergiu Cioclea, care a fost ales guvernator al BNM. Deși vine cu o experiență bogată în spate, nu-i invidiez jobul deloc. Acum avem cu adevărat nevoie să ne mișcăm înaintate în două direcții – în primul rînd ceea ce s-a întîmplat în sectorul bancar nu mai poate fi admis sub nicio formă. Avem structuri care trebuie să asigure un sistem bancar viabil. În al doilea rînd, Guvernul trebuie să lucreze în direcția încheierii unui acord cu FMI, e nevoie de asumarea unui program de reforme și angajamente. Asta ne va permite să deblocăm asistența financiară pregătită de UE pentru Moldova. Sper că negocierile cu FMI ne vor duce în direcția corectă”, a menționat Pirkka Tapiola.

Precizăm că, în aceste zile, la Chișinău se desfășoară reuniunea Comitetului parlamentar de asociere UE-RM. Forul se reunește două ori pe an, la Bruxelles şi la Chișinău. Prima reuniune a Comitetului a avut loc în septembrie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?