Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

China vrea să realizeze proiecte investiționale pe piața energetică a Moldovei

18 mai. 2016,, 09:30   Economie
3783 0
China vrea să realizeze proiecte investiționale pe piața energetică a Moldovei
Foto: agora.md

China este interesată în realizarea proiectelor investiționale pe piața energetică a Moldovei, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acest fapt a fost menționat de către vicepreședintele Corporației energetice de stat a Chinei, Xie Jiajie, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în timpul căreia părțile au discutat chestiuni referitoare la cooperarea bilaterală a Moldovei și Chinei în domeniul energetic.

Referindu-se la oportunitatea cooperării bilaterale în acest domeniu, ministrul Economiei a menționat că, în momentul de față, Moldova se află într-un amplu proces de reformare și modernizare a sistemului energetic național la toate compartimentele.

Octavian Calmîc a menționat că Moldova are surse limitate de aprovizionare cu energie electrică, de aceea autoritățile sînt dispuse să creeze premise pentru realizarea diferitor proiecte de producere a energiei electrice de alternativă. Totodată, fiecare dintre acestea va fi implementat doar în urma unor studii de fezabilitate, care vor stabili criteriile concrete de realizare a proiectelor respective.

În cadrul discuțiilor, Xie Jiajie a menționat că Corporația pe care o reprezintă este interesată în realizarea proiectelor investiționale pe piața energetică a Moldovei, inclusiv a celor legate de producerea energiei electrice din surse regenerabile, eoliene, solare etc.

Octavian Calmîc și Xie Jiajie au convenit că pînă la finele anului 2016, prin eforturi comune, va efectuat un studiu de fezabilitate preventiv pentru lansarea noilor proiecte de producere a energiei electrice și termice în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?