Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ostalep: Partenerii noștri americani au comis o gafă enormă

6 mai. 2016,, 16:06   Politică
14530 20

Ostalep: Partenerii noștri americani au comis o gafă enormă
Foto: noi.md

Analistul politic Valeriu Ostalep este de părere că desfășurarea unui exercițiu militar cu participarea soldaților americani, în preajma sărbătorii de 9 Mai, nu este o coincidență.


Într-un interviu acordat portalului NOI.md, acesta a menționat că Republica Moldova a fost din nou folosită în conflictul dintre Occident și Federația Rusă.

Intervievatul a afirmat că trezește semne de întrebare și faptul că vizita militarilor americani în Moldova a fost pregătită pe ascuns, nefiind anunțată la nivel oficial.

„Îmi pare rău de gafa enormă pe care au făcut-o partenerii noștri americani. Sînt convins că Republica Moldova, cît va exista pe pămînt, va colabora și cu NATO, și cu România, și undeva cu SUA, dar nu în amploarea care este la moment, creată absolut artificial și utilizată de SUA în conflictul lor cu Federația Rusă”, a explicat Ostalep.

Acesta a mai remarcat că ideea desfășurării unui exercițiu militar în preajma zilei de 9 Mai aparține, cel mai probabil, părții americane, care, în opinia lui Ostalep, a vrut să-și manifeste în așa mod autoritatea în regiune.

„Parteneri noștri știu despre iritarea care există în societatea noastră, contradicțiile geopolitice dintre partea societății cu viziuni pro-NATO și o alta, care este categoric împotrivă. Ei cunosc și care este situația cu Găgăuzia, cu regiunea transnistreană. În acest context, mi se pare stranie și nereușită forma în care SUA au hotărît să organizeze ceva pe 9 mai la Chișinău. Ce încearcă să arate, și încă foarte stîngaci, aducînd tehnica militară și organizînd exerciții pentru geniști, ceea ce nu e logic. De cînd Moldova are probleme legate de geniști?”, a întrebat retoric Valeriu Ostalep.

Analistul politic a mai menționat că forțele politice de dreapta care au susținut prezența militarilor americani în Moldova vor avea doar de pierdut. „Totul se reduce la contradicțiile dintre Occident și Rusia și în care este folosită Republica Moldova. Ce am obținut noi prin această acțiune? Nimic, în afară de sporirea gradului de iritare în societate”, a conchis Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?