Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Boțan: Am un singur reproș față de domnul Plahotniuc

4 mai. 2016,, 13:06   Politică
10429 6

Boțan: Am singur reproș față de Plahotniuc
Foto: gagauzinfo.md

Vizita prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, în SUA este o acțiune de PR, consideră analistul politic Igor Boțan, director executiv al Asociației ADEPT.


Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Analistul politic i-a sugerat politicianului democrat să iasă în fața presei pentru a spulbera toate speculațiile pe marginea vizitei la Washington, dar și în privința altor subiecte. Boțan a dat de înțeles că democratul ar fi plătit o taxă pentru a i se permite participarea la conferința Consiliului Atlantic.

„Eu am singur reproș la adresa domnului Plahotniuc: de ce nu comunică deschis cu cetățenii și presa? Să apară liber, fără lucruri aranjate și să-i puteți adresa toate întrebările și să vă convingeți că își poate schimba ratingul, dacă vă arată că este bine intenționat, că nu trage sforile etc. În rest, ceea ce se întîmplă acum este o acțiune de PR. Puteți să-l întrebați cît a costat taxa de participare la această conferință? Este alaiul pe lîngă persoana principală sau invers?”, a remarcat Igor Boțan.

În opinia directorului Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, Guvernul trebuie să ofere anumite explicații publice în privința acestei vizite, avînd în vedere că este una neanunțată.

„Cred că concetățenii noștri care au mers acolo au pus-o într-o situație dificilă pe doamna Nuland, care a fost nevoită să pozeze cu delegația noastră. Protocolul nu i-a permis să refuze. Există mai multe nedumeriri: nu există o hotărîre a Guvernului privind mandatarea acestei echipe de a merge în vizită în SUA, finanțarea acestei călătorii. Cine a plătit călătoria cu avionul?”, s-a întrebat Arcadie Barbăroșie.

Precizăm că Vlad Plahotniuc a fost invitat de Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizații – Distinguished Leadership Awards, unde sînt onoraţi lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?