Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Luminiţa Suveică: Masa de Paşti trebuie să fie bogată în salate, fructe şi legume

30 apr. 2016,, 17:30   Societate
2659 0

Луминица Сувейкэ: Пасхальный Стол должен быть богатым в овощах и фруктах
Foto: ipn.md

Creştinii care au postit pe parcursul ultimelor săptămâni trebuie să iasă corect din post, mai ales după Săptămâna Patimilor, care presupune un post mai strict.


Declaraţia a fost făcută pentru IPN de nutriţionista Luminiţa Suveică. Aceasta le recomandă oamenilor în ziua de Paşti să consume multe fructe şi legume. De asemenea, de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească salatele pe bază de uleiuri vegetale.

Totodată, Luminiţa Suveică le recomandă oamenilor să înceapă consumul de produse animaliere cu carnea de miel pentru că este dietetică. „Aceasta este bogată în multe vitamine şi minerale cum sunt vitaminele grupei B. Nu trebuie să facem abuz, ci trebuie să consumăm în cantităţi mici de la început”, a afirmat Luminiţa Suveică.

De asemenea, nutriţionista susţine că este împotriva bucatelor din carne de porc pe masa de sărbătoare, în mod deosebit la cei care au ţinut un post strict. „Această carne poate fi consumată după o săptămână de intrare în regimul de consum al produselor animaliere”, a declarat Luminiţa Suveică. De asemenea, nutriţionista recomandă prepararea sarmalelor din carne dietetică.

La masa de Paşti oamenii sunt sfătuiţi să mănânce un ou roşu, o bucată de carne de miel şi multe legume şi salate. „Eu aş da ca sfat să fie înfrumuseţată masa de sărbătoare cu multe lumânări, flori, care ne oferă satisfacţie, iar bucatele să fie foarte puţine. Trebuie să sărbătorim cu sufletul, dar nu cu stomacul, pentru că mai apoi avem probleme digestive destul de multe”, a notat Luminiţa Suveică.

În opinia ei, pe masa de Paşti nu trebuie să se regăsească pârjoalele, mâncarea grasă şi salatele cu maioneză. De asemenea, nutriţionista reaminteşte de consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi, care ajută la digestie. Totodată, oamenii trebuie să fie activi în această zi, dat fiind faptul că mesele, de regulă, sunt copioase. „Nu trebuie să se facă exces de a sta la masă câte 3-4 ore, dar se stă la masă, se consumă şi se fac plimbări”, a afirmat Luminiţa Suveică.

Nutriţionista le recomandă gospodinelor să facă bucate în cantităţi mici, care vor fi mâncate în ziua de Paşti şi a doua zi pentru a evita toxiinfecţiile alimentare. Trebuie să fie respectate cu stricteţe cele cinci mese pe zi.

Pentru persoanele care sunt la dietă strictă, nutriţionista, la fel, recomandă carnea de miel, ouă roşii şi salate din frunzoase şi rădăcină de ţelină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?