Lupu s-a pronunțat împotriva abrogării Legii privind egalitatea de șanse

Lupu s-a pronunțat împotriva abrogării Legii privind egalitatea de șanse
Lupu s-a pronunțat împotriva abrogării Legii privind egalitatea de șanse
Foto: noi.md

Marian Lupu, președintele PDM, i-a acuzat pe socialiști că le-au pus pe toate cu susul în jos și au folosit sărbătoarea Sfintelor Paști pentru a cîștiga capital politic fals, comunică NOI.md.


„Noi nu trebuie să-i lăsăm fără explicații și informație pe cetățenii țării în această chestiune. Noi toți, fără excepție, din această sală susținem valorile creștine și cele culturale tradiționale ale Moldovei, noi susținem instituția familiei. Această poziție noi o expunem și ca poziție a partidului politic. Vreau să vă amintesc că această lege a fost înapoiată din Parlament Guvernului și a revenit în Parlament după un an – un an și jumătate drept un alt proiect. Această lege asigură doar trei lucruri principiale pentru întreaga lume – dreptul la studii, sănătate și muncă. Asta e tot! Ea categoric nu presupune nimic suplimentar, în afară de aceasta”, a declarat Lupu.

El a mai accentuat: „Niciodată în Parlamentul țării nu a existat vreo inițiativă care ar fi modificat noțiunile «mama» și «tata», pentru schimbarea instituției familiei și a regulilor de adopție a copilului. În proiectul de lege pe care l-au propus colegii socialiști, urmează să fie modificată egalitatea între cei tineri și bătrîni, între oamenii sănătoși și cei cu dizabilități, între bărbați și femei. Această propunere este nu numai populistă, dar și păcătoasă, pentru că aduce minciuna și folosește Sărbătoarea de Paști în scopuri politice”.

Pe Iurie Leancă, liderul PPEM, l-a mirat timpul în care a fost înaintată această inițiativă, – în ajunul aniversării a doua a instituirii regimului fără vize cu UE.

„600 de mii de cetățeni ai Moldovei deja au beneficiat de acest avantaj. Socialiștii vor să destabilizeze situația din țară”, i-a acuzat deputatul.

Mihai Ghimpu, președintele PL, a aruncat replica: „Dodon vrea să fie președinte. Președinte de colhoz – da, iar președinte de țară – nu”.

Deputatul din PCRM Oleg Reidman a precizat: „Acele valori la a căror strajă stă toată societatea sănătoasă sînt nu numai creștine, dar și general umane. Dreptul la studii, asistență medicală și muncă le garantează Constituția fără nici un fel de restricții. Se știe de ce a fost adoptată această lege specială. Dacă acesta este prețul pentru călătorie fără viză, atunci nu toate se vînd pentru aceasta. Ar putea fi îndeplinite multe alte cerințe europene, ca să se obțină călătorii fără vize pe un termen scurt. De aceea, eu susțin propunerea, dar poate să nu se abroge integral Legea privind egalitatea de șanse, ci numai articolele care le permit oamenilor să propage situația lor specială, să meargă la parade și să influențeze intelectul altora”.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

Эмтлит 2 mai. 2016,, 12:03

А Гимпу ничего не. Светит !!! Не то что директором колоницкой мусоросвалки и цынцаренской тоже

АДОЛЬФ 29 apr. 2016,, 12:12

ЧТО Забулдыга выступила за «равенство шансов для мужчин» (ДОК) ? ТЕПЕРЬ ВСЕ МУЖЧИНЫ ОБЯЗАНЫ ТРАХАТЬ ЭТУ ГНИДУ И ВОРОВКУ ВО ВСЕ ЕЁ ДЫРКИ ? ОНОЖЭ СДОХНЕТ КАК СУЧКА ! О , ПРИДУМАЛА ТУПОРЫЛАЯ БЕСТОЛКОВЩИНА И ВОРЬЁ ! ДА ЧТОБ ЭТОЙ ГНИДЕ НИ ДНА , НИ ПОКРЫШКИ ВО ВЕКИ ВЕКОВ ! АМИНЬ ! ! !

русский 28 apr. 2016,, 20:56

предлагаю за лупу женить на какаду. или наоборот без разницы

id 27 apr. 2016,, 17:53

Поздравляем! В их полку добавился 1 член...!

făţarnicul are două feţe şi niciun obraz 27 apr. 2016,, 16:22

legea e cu fund dublu iar sustinătorul - cu două fețe.

Nic 27 apr. 2016,, 16:00

Председатель ДПМ Мариан Лупу обвинил социалистов в том, что они всё поставили с ног на голову и использовали праздник святой Пасхи для зарабатывания фальшивого политического капитала.
Они бегают по Северным районам с "пакетиками" ДПМ. "едельвейсами" и не то что им не стыдно, а нам противно, еще находят виновных.

ЁЖИК 27 apr. 2016,, 15:44

Это же надо,как яростно защищает эта заЛупа свои права

ion 27 apr. 2016,, 14:35

OARE NU VA DOARE CAPU ,ATITA SA VA MINCATI CU PARTIDELE ESTA ,MAI AVETI DE MINCIUNIT SI DE BATUT JOC DE LUME.FACETI MAI 2-3 PARTIDE PE TARA ASTA SI E DESTUL..

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load