Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mitropolitul Vladimir insistă în Parlament pe anularea Legii antidiscriminare

27 apr. 2016,, 12:32   Politică
4052 5

Mitropolitul Vladimir insistă în Parlament pe anularea legii antidiscriminare
Foto: independent.md

Legea antidiscriminare trezește în continuare controverse, chiar și după adoptarea ei.


Mitropolitul Vladimir, care a participat miercuri la ședința Parlamentului, a criticat această lege, transmițându-le deputaților că ar fi bine să fie anulată.

Potrivit mitropolitului, marea majoritate a societății se declară împotriva acestei legi.

„Și Mitropolia Moldovei, și a Basarabiei, și cea romano-catolică, și adventiștii, și baptiștii - toți au discutat această temă – minoritățile sexuale. Sîntem o țară creștină, conform unui sondaj făcut atunci, 98% au spus că sunt creștini, iar 2% care îi susțin pe aceste minorități. Este pentru noi o înjosire, cei 98%, să fim egali cu acele două procente. Fiind în țara noastră, ei trebuie să se supună obiceiurilor noastre strămoșești”, a declarat mitropolitul.

Totodată, liderul Bisericii Ortodoxe din Moldova i-a îndemnat pe deputați „să se unească”, indiferent de partidele din care fac parte, și să lase disputele politice.

El a vorbit și despre Focul haric, care va fi adus sîmbătă la Chișinău, în jurul orei 20:00, menționînd că, dacă altă dată lideri politici precum Vladimir Voronin sau Vladimir Filat se implicau în acest proces, anul acesta Mitropolia se va descurca „pe cont propriu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?