X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chifu: Leancă va candida la președinție din partea Germaniei, Sandu – din partea SUA

26 apr. 2016,, 08:45   Societate
2941 3
Foto: Pan.md

Fostul prim-ministru Iurie Leancă va candida la postul de președinte al Republicii Moldova în calitate de reprezentant al Germaniei, ex-ministrul Educației Maia Sandu – din partea Statelor Unite.


Această remarcă a fost făcută, pe blogul său, de către Iulian Chifu, fost consilier pentru securitatea națională al ex-președintelui României Traian Băsescu. „Iurie Leancă este promovat (la funcția de președinte) pe linia Germaniei, dar în calitate de variantă intermediară, în timp ce Maia Sandu, se pare, este preferată de unii de la Ambasada SUA, deși această ambasadă, dar și mai mult delegația UE la Chișinău, susțin foarte intens orice proteste împotriva autorităților proeuropene”, scrie Chifu.

Ideea înaintării din partea forțelor de dreapta a unui candidat unic care ar putea cîștiga în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de la liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, Chifu a calificat-o drept „gîndire îngustă de birou”, pentru că, se pare, nimeni nu este preocupat de acest subiect”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?