Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Descoperire arheologică incredibilă la Bardar

1 apr. 2016,, 13:54   Societate
4472 1
В Бардар найден старинный погреб 1929 года с 9 бочками винного спирта
Foto: bloknot-moldova.md

Un beci și coniac maturat în butoaie de stejar timp de peste 80 de ani, găsite la Bardar, potrivit unui comunicat de presă.


Descoperire arheologică în localitatea Bardar din raionul Ialoveni. În timpul lucrărilor de renovare ale uzinei Bardar, a ieșit la iveală un beci vechi din piatră, care datează din anul 1929 și a fost construit încă de întreprinzătorul german Müller. Acest lucru a fost confirmat și de arheologul austriac Gol Oehra, invitat în Republica Moldova de către Vinăria Bardar pentru a face cercetări. Potrivit specialiștilor, construcția a fost parțial distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial însă aceasta are valoare istorică și trebuie să fie conservată. Spre marea mirare, în secolul XXI, în interior au fost descoperite 9 butoaie de stejar cu distilat de struguri.

”Sunt niște galerii, niște tunele care se intersectează. Au o lungime de aproximativ 100 de metri. Ne rămâne să vedem cum putem conserva aceste vestigii și să luăm o decizie în sensul protejării acestora. Atât de multă răbdare în a păstra un divin nu cred că putea avea cineva. Se vede că Müller a vrut să ne

lase o comoară și i-a reușit de minune ”, a declarat Mihai Duca, directorul Vinăriei Bardar.
Între timp, conducerea Vinăriei Bardar vine cu o surpriză pentru toți cei care vor să deguste coniacul păstrat de peste 8 decenii în butoaiele de stejar. Astfel, primii 40 de doritori care se vor înregistra pe , vor putea participa la o degustare de senzație care va avea loc în beciul istoric.

”Este un divin vechi, fabricat după tehnologia lui Müller. Și pentru noi a fost curios să îl degustăm și să realizăm că gustul lui este unul calitativ și armonios, că s-a perfecționat de-a lungul anilor și a devenit un buchet complex de arome. Motiv pentru care am decis că acest divin trebuie să rămână întipărit și în memoria altora”, a menționat Vitalie Iovu, șeful secției de producere.

”Doar struguri, stejar și răbdare”. Acestea sunt ingredientele necesare pentru fabricarea Divinului Bardar, un distilat de vin exclusivist și autentic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?