Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cea mai mare întreprindere din Găgăuzia și-a sistat activitatea

1 apr. 2016,, 12:00   Economie
8474 2
Крупнейшее предприятие Гагаузии приостановило свою деятельность
Foto: gagauzinfo.md

Cea mai mare întreprindere din Găgăuzia și întreg sudul Moldovei, Uzina „Trans Oil Refinery” din Cedîr-Lunga, și-a sistat activitatea, informează NOI.md.


Întreprinderea și-a sistat activitatea pe trei luni și a trimis angajații în concediu de la 1 aprilie. Potrivit portalului Budjakonline.md, conducerea uzinei a luat aceste măsuri din cauza crizei care a afectat mai multe piețe, iar în consecință au apărut probleme cu comercializarea producției finite.

Pentru sectorul economic al autonomiei găgăuze este o veste proastă, deoarece întreprinderea procura aproape toată recolta de floarea soarelui din Găgăuzia.

Consecințele închiderii uzinei asupra prețurilor de achiziție a recoltei din acest an vor fi clare la vară. Anterior, despre sistarea activității filialei din Găgăuzia a anunțat cea mai mare fabrică textilă „Asena Textil”. Atunci, fără un loc de muncă au rămas circa 300 de persoane din Copceac și Taraclia.

„Trans Oil Refinery” este lider la producția de ulei din floarea soarelui și a șrotului din această plantă. Uzina este compania fiică a „Trans-Oil Group of Companies”.

Această uzină este unica de acest fel în sudul Moldovei și a doua din țară. Capacitatea de producție a întreprinderii constituie 150 de mii de tone pe an.

„Trans-Oil Group of Companies” este un holding privat internațional, cu oficiul de bază la Geneva. Holdingul este alcătuit din companii independente, care activează în diverse domenii din sectorul agrar. Companiile respective exportă în Kazahstan, Rusia, Ucraina și importă din SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?