X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ideile "inovatoare" ale lui Fusu: pentru înscrierea în clasa întîi va fi necesar un raport

24 mar. 2016,, 15:30   Societate
52301 30
«Новаторские» идеи Фусу: первоклашки должны быть оценены Рапортом
Foto: politics.md

Recent a avut loc ședința Colegiului Ministerului Educației, la care, de rînd cu alte chestiuni, au fost examinate și aprobate unele modificări și completări la Metodologia de înscriere a copiilor în clasa I, începînd cu anul școlar 2016-2017.


Specialiștii din cadrul Ministerului, la propunerea comunității didactice (nu este clar care anume) și a lucrătorilor responsabili de învățămînt din organele locale, au decis că părinții copiilor care urmează să fie înscriși în clasa I, în afară de alte diverse hîrțoage, să prezinte și un raport (anume raport) despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare. Iar pentru copiii care nu au frecventat grădinițele, asemenea rapoarte vor fi eliberate de comisiile de școlarizare și organizare a procesului de evaluare a maturității școlare și psihosomatice a copiilor. Asemenea comisii vor activa doar în municipii și raioane!!!

În asemenea mod, după ideea Ministerului Educației (ministru – Corina Fusu), părinții copiilor care vor veni în clasa I vor prezenta un raport despre copilul lor, care azi nu se prezintă nici de către maturi la numirea lor în toate funcțiile de stat, inclusiv în Ministerul Educației.

În afară de aceasta, luînd în considerație majora reformă a „optimizării” instituțiilor sociale pentru copii, precum și comunicarea că toți copiii cu diverse probleme urmează a se afla în comun cu alți copii, - cum asemenea rapoarte vor influența situația din clasele I, nu va duce aceasta la discriminarea copiilor începînd deja cu clasa I?

E foarte posibil că funcționarii de la Minister au încurcat ceva și ar trebui să înceapă de la sine, pentru a prezenta asemenea rapoarte și a-și evalua propriile capacități. Iar apoi, răzgîndindu-se și însușind propria inovație, posibil, se vor dezice de asemenea idee năstrușnică cu rapoartele pentru copii…
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?