X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Tapiola consideră că UE nu poartă răspundere pentru situaţia din Moldova

11 mar. 2016,, 10:50   Politică
3880 7
Tapiola consideră că UE nu poartă răspundere pentru situaţia din Moldova
Foto: noi.md
Șeful delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, și-a exprimat această opinie în cadrul emisiunii „Priliudno”, difuzată de postul de televiziune Accent TV.

Astfel, solicitat să răspundă la întrebarea prezentatoarei dacă UE este responsabilă pentru situaţia în care a ajuns Moldova, Tapiola a declarat următoarele: „Consider că nu este, deoarece a fost o încercare. Da, noi am vorbit despre povestea de succes, am văzut reformele care au dus la liberalizarea regimului de vize, pregătirea unei strategii foarte importante, inclusiv a reformei în sistemul justiţiei, negocierile privind Acordul de asociere susţinute de guvernul moldovenesc la un nivel profesionist. Totodată, noi am contat pe faptul că strategia este pregătită pentru realizare şi implementare. Oare atunci cînd cineva vorbeşte că va face aceasta şi aceasta, noi nu ne întrebăm: «Este adevărat? Ce se află în spatele acestor cuvinte?». Şi atunci cînd am văzut aceşti primi paşi, ei puteau fi doar salutați. Dar atunci cînd am văzut primele probleme, cînd am văzut criza bancară, am suspendat plăţile, am început să vorbim despre importanţa adoptării unei decizii şi stabilirea unui acord cu FMI.

Da, noi am fost diplomatici, am acordat Guvernului timp pentru a ajunge la o înţelegere cu FMI, a identifica soluţia acestei probleme. Dar cînd am văzut că ministrul Finanţelor de atunci a vorbit că nu se pot efectua investiţii deoarece donatorii internaţionali nu oferă bani, am decis să spunem în public de ce noi nu facem acest lucru. Acţiunile noastre au fost responsabile, am acţionat în limita posibilităţilor în baza informaţiilor de care dispuneam”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?