Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

14 elevi au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu insecticid

4 mar. 2016,, 10:50   Societate
2240 0
14 школьников из села Куйзавка Резинского района отравились инсектицидом
Foto: onethree.ru
14 elevi au ajuns la Spitalul din Rezina, după ce s-au intoxicat cu insecticid. Copii au fost transportaţi la Chişinău, la Institutul Mamei şi Copilului.

Incidentul a avut loc în şcoala din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Totul s-a întâmplat după ce o elevă de clasa a opta a scăpat pe holul instituţiei o fiolă cu insecticid, care s-a spart.

În consecinţă, substanţa s-a vărsat pe podea, iar mirosul toxic s-a răspândit rapid. Toţi elevii din liceu au fost evacuaţi.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, adolescenta a primit fiola cu insecticid de la mătuşa ei şi urma să o transmită mamei.

"Pe parcursul zilei și până noaptea au fost internați 14 copii. Ei au inhalat vapori de acest insecticid, starea la internare era grav - medie. Ne-am consulat cu colegii de la Centrul Mamei și cCopilului și s-a luat decizia ca copii să fie examinați de specialiști. Au fost consulați copii, 6 copii au fost transportați cu aviasanul în jurul ore 02:00 noaptea în secția de terapie intensivă, iar la ora 04:00 au mai fost internați alți 8 copii", a declarat directorul spitalului raional Rezina, Nina Postu.

"Pe parcursul nopții până la ora 02:00 au fost transferați 6 copii, până la 05:00 idmineața - 8 copii. Vârstele sunt cuprinse între 11 - 17 ani. Starea tuturor copiilor este stabilă, pericol pentru viață nu prezintă nici un copil", a spus vice-directorul Institutului Mamei și Copilului, Vasile Tomus.

"Situații de acest gen nu am avut în localitate. Acțiunile care au fost: copiii au fost transportați acasă că sunt din satele vecine. Primii copii au fost internați din satul Otac, după o oră de la incident. Școala este închisă. Am fost contactați de la medicina preventivă și vin să facă ventilare", a declarat primarul satului Cuizăuca,
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?