Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Apelului lui Tusk pentru imigranţii economici: Să nu vină în Europa

3 mar. 2016,, 16:50   Externe
3121 0

Apelului lui Tusk pentru imigranţii economici: Să nu vină în Europa
Foto: tass.com

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a îndemnat joi pe imigranţii economici să nu vină în Europa, în urma unei întrevederi la Atena cu premierul grec Alexis Tsipras, potrivit unui document publicat pe site-ul instituţiei.

"Doresc să lansez un apel către toţi potenţialii imigranţi economici clandestini, de oriunde aţi fi: Nu veniţi în Europa. Nu îi credeţi pe traficaţii de fiinţe umane. Nu vă riscaţi vieţile şi banii. Acest lucru nu vă va ajuta la nimic. Grecia sau orice alt stat european nu vor mai fi ţări de tranzit. Regulile Schengen vor intra din nou în vigoare", a declarat Donald Tusk, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Consiliului European efectuează joi vizite la Atena şi Ankara, ultimele etape în cadrul unui turneu în ţările de pe ruta imigranţilor care vor să ajungă în Europa de Nord.

Comisia Europeană a propus oficial, miercuri, acordarea a 700 de milioane de euro, în următorii trei ani, statelor membre UE care se confruntă cu crize generate de imigranţi, 300 de milioane urmînd să fie oferite de urgenţă Greciei, unde aproximativ 10.000 de persoane sînt în continuare blocate la frontiera cu Macedonia.

Alte 400 de milioane de euro vor fi destinate, pînă în anul 2018, ţărilor Uniunii Europene care se confruntă cu crize umanitare asociate imigraţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?