Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Macron: Franţa nu va mai reţine migranţii la Calais în cazul unui

3 mar. 2016,, 11:50   Externe
2599 0

Macron: Franţa nu va mai reţine migranţii la Calais în cazul unui
Foto: wsj.com

Franţa va înceta să mai reţină migranţi la Calais (nord) şi îi va îndemna pe bancheri să părăsească Marea Britanie şi să vină pe teritoriul său, în cazul unei ieşiri din UE (Brexit), a avertizat ministrul francez al Economiei Emmanuel Macron în The Financial Times, relatează AFP online.

Macron a făcut aceste declaraţii miercuri, cu o zi înaintea summitului anual franco-britanic între preşedintele francez François Hollande şi premierul britanic David Cameron, dominat de referendumul cu privire la rămînerea sau nu a Marii Britanii în Uniunea Europeană.

"În ziua în care această relaţie va fi ruptă, migranţii nu vor mai fi la Calais", a declarat Macron miercuri pentru cotidianul financiar britanic, precizînd că un "Brexit" ar putea submina un acord între cele două ţări care permite Londrei să efectueze controale de partea franceză a frontierei.

Ministrul a adăugat că, în cazul unui Brexit, Marea Britanie nu va mai avea un acces total pe piaţa unică şi că Parisul ar putea să încerce să atragă serviciile financiare şi să le îndemne să părăsească Londra.

De la începutul acestei săptămîni, autorităţile franceze au demarat o operaţiune de desfiinţare a adăposturilor improvizate în care s-au instalat migranţi, în partea de sud a "junglei" de la Calais - cea mai mare tabără din Franţa -, în care trăiesc mii de persoane ce încearcă să ajungă în Anglia.

Franţa caută să mute aceşti migranţi în centre de primire la Calais sau în alte localităţi din ţară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?