Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maria Zaharova a comentat declarațiile antirusești ale ministrului moldovean al Apărării

2 mar. 2016,, 16:05   Politică
10276 25
Мария Захарова прокомментировала антироссийские высказывания министра обороны Молдавии
Foto: rt.ru
Declarațiile antirusești ale ministrului Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, au trezit nedumerirea Moscovei. Acest lucru a fost relevat de către reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing.

„Lăsînd pe conștiința ministrului declarațiile lui privind necesitatea reexaminării statutului de neutralitate stipulat în Constituția țării și apropierea de NATO, noi nu putem să nu luăm atitudine față de atacurile vădit neprietenoase ale lui Anatol Șalaru asupra rolului și influenței Rusiei în regiune. Ministrul Apărării al acestui stat nu numai că iarăși lansează acuzații nefondate pentru a intimida Moldova cu presupusa amenințare militară din partea Transnistriei, dar și a ajuns la aceea că Moscova și Chișinăul chipurile se află deja în stare de «război hibrid», orientat spre destabilizarea politică, susținerea partidelor politice «pro-Kremlin», distrugerea economică și financiară a Republicii Moldova. El sugerează ca pacificatorii ruși care au un rol cheie în realizarea operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru, care și-a dovedit eficacitatea, să fie substituiți cu «pacificatori sub egida ONU»”, a declarat Zaharova.

Ea a menționat că aceste insinuări sînt „foarte periculoase și contrastante” cu aspirațiile noului cabinet de miniștri al Moldovei de ameliorare a relațiilor moldo-ruse. În acest caz apare următoarea întrebare: cine determină poziția Chișinăului în chestiuni atît de importante?”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?