X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Franța cere 'încetarea imediată a bombardamentelor' Turciei în zonele kurde

14 feb. 2016,, 21:00   Externe
2514 0
МИД Франции призвал Турцию прекратить бомбардировки по позициям курдов в Сирии
Foto:kommersant.ru
Franța a cerut duminică 'încetarea imediată a bombardamentelor' în Siria de către Turcia în zonele kurde precum și de către Damasc și aliații săi în întreaga țară, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Afacerilor Externe, relatează AFP.

Exprimându-și 'preocuparea sa față de degradarea continuă a situației în regiunea Alep și în nordul Siriei', Franța 'cere încetarea imediată a bombardamentelor, celor ale regimului și aliaților săi pe întregul teritoriul țării și ale Turciei în zonele kurde', se arată în comunicat.

'Prioritatea absolută va fi aplicarea comunicatului de la Munchen și a rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU, ca lupta împotriva Daesh' (acronimul arab pentru Statul Islamic), se arată în comunicat.

La rândul său, președintele american Barack Obama a cerut omologului său rus Vladimir Putin să înceteze atacurile armatei rusești în Siria împotriva grupurilor opoziției moderate, conform acordului internațional încheiat joi la Munchen.

Marile puteri implicate în dosarul sirian, în special Rusia, aliat al Damascului, și SUA, partizani ai opoziției, au convenit joi asupra unui acord la Munchen ce prevede o 'încetare a ostilităților' în Siria în termen de o săptămână. Dar situația pe teren s-a agravat în fiecare zi și este marcată de o implicare crescută a factorilor externi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?