X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cui Lucinschi nu dorește să-i vîndă postul de televiziune?

13 feb. 2016,, 09:40   Business
10935 2
Кому Лучинский не хочет продавать телеканал?
Foto: vedomosti.md
Deputatul în Parlament din partea PLDM Chiril Lucinschi a comunicat că a decis să vîndă postul de televiziune „TNT-Bravo” și cota de 50% în sales house-ul „Alkasar Media Services” încă acum doi ani. „Am creat acest holding media (în afară de aceste două companii din el mai face parte și postul de televiziune „TV7”), dar nu l-am extins în perioada în care am condus comisia parlamentară și m-am aflat la putere, spre deosebire de alți tovarăși care au cumpărat tot ce se putea”, a spus oaspetele Clubului internațional de presă „Rezonanța socială”, informează NOI.md.

Potrivit lui Chiril Lucinschi, atunci cînd acum 10 ani a deschis de la zero postul „TV7”, intenționa să-și organizeze proiectul într-o afacere. Peste doi ani el a lansat postul de televiziune „TNT-Bravo”, iar ulterior a creat sales house-ul „Alkasar Media Services”.

„Orice principiu al businessului constă în aceea că afacerea se vinde sau se cumpără. Atunci cînd înțelegi că în țară economia este în declin, cînd nu vezi perspective, mai ales în domeniul mass-media, din cauza că businessul se oprește și totul se transformă în poilitică, apare dorința să vinzi afacerea. Apropo, cel mai grav pentru televiziunea și jurnalistica noastră independentă constă în aceea că ele depind de stăpînii lor. Aceasta se explică prin aceea că piața de publicitate nu-ți oferă suficienți bani pentru a te simți independent. Dacă șefii alimentează televiziunea, ei stabilesc anumite sarcini în fața postului de televiziune și jurnaliști”, a menționat deputatul.

„Însă în afară de dorința de a vinde postul de televiziune și sales house-ul, am anumite principii”, a subliniat Chiril Lucinschi. „Nu doresc să vînd aceste afaceri persoanelor care vor acapara definitiv piața media și vor institui monopol. De aceea, nu accept aceste negocieri, chiar cu riscul de a fi în pierdere. Celelalte oferte care se referă în exclusivitate la continuarea acestui proiect în calitate de business le examinez”.

Fiind întrebat dacă cumpărătorul ar putea fi președintele Partidului Socialiștilor (sau o persoană afiliată), Lucinschi a răspuns categoric: „Nu negociez cu Igor Dodon despre vînzarea postului «TNT-Bravo» și compania «Alkasar». Dar pe parcursul ultimilor doi ani mulți au manifestat interes față de aceasta”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?