Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina: Casa Albă insistă asupra luptei împotriva corupției

12 feb. 2016,, 23:00   Externe
3028 2

Порошенко и Байден: Украина должна принять реформы МВФ
Foto: rian.com.ua

Vicepreședintele american, Joe Biden, a îndemnat vineri Ucraina să demareze "rapid" reformele necesare pentru a lupta împotriva corupției din această țară pe care Fondul Monetar Internațional (FMI) o amenință că îi va suspenda ajutorul financiar, scrie AFP.

Cu prilejul unei discuții telefonice, Joe Biden și președintele ucrainean, Petro Poroșenko, au subliniat "importanța unității în rândul forțelor politice ucrainene pentru a adopta rapid reforme care să răspundă angajamentelor asumate cu FMI, în special măsurile anticorupție", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Cei doi lideri au subliniat, de asemenea, necesitatea de a înregistra progrese în punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, semnate în urmă cu aproape un an și vizând să pună capăt conflictului din estul țării dintre rebelii proruși și armata ucraineană.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri că va suspenda ajutorul promis Kievului din cauza "lentorii" progreselor Ucrainei în lupta împotriva corupției. Denunțând persistența unor "interese politice ascunse" în țară, ea a subliniat că este necesar ca autoritățile ucrainene "să acționeze acum" pentru a pune țara pe calea reformelor.

Ucraina speră să primească în 2016 ajutoare financiare de aproximativ nouă miliarde de dolari, dintre care 4,5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional, 1,5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeană și o garanție de credit de un miliard de dolari din partea SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?