Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Lazăr: România trebuie să devină principalul investitor al Moldovei

4 feb. 2016,, 18:00   Economie
1519 6
Лазэр: Румыния должна стать главным инвестором Молдовы
Foto: noi.md
România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar ne dorim să devină și principala sursă de investiții în afacerile din țara noastră. Declarația aparține președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, și a fost făcută în cadrul Forumului de afaceri moldo-român, desfășurat în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, informează NOI.md.

Potrivit lui Lazăr, experiența României, care a trecut prin procesul de asociere și aderare la Uniunea Europeană, poate fi extrem de utilă atît autorităților, cît și antreprenorilor din Republica Moldova. Funcționarul a menționat că în spiritul parteneriatului excelent între sistemele camerale de comerț și industrie din Moldova și România, s-a încercat să se ofere o nouă platformă pentru dialog între întreprinderile din cele două state, pentru a oferi oportunități de a extinde afacerile bilaterale.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a declarat, la rîndul său, că România este dispusă să ofere sprijin întreprinderilor moldovenești prin întreaga infrastructură de business deținută. Potrivit lui Daraban, volumul comerțului bilateral în 10 luni ale anului 2015 a depășit 1,035 miliarde de dolari, iar exportul din Moldova a depășit în premieră valoarea de 400 de milioane de dolari. Totodată, Mihai Daraban a subliniat că întreprinderile moldovenești sînt foarte active în România, fiind înregistrate peste patru mii de companii cu capital moldovenesc, ce au un capital subscris de peste 34 milioane de dolari.

În cadrul forumului moldo-român au avut loc întîlniri bilaterale ale oamenilor de afaceri, care au făcut schimb de informații și oferte comerciale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?