X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Care sînt așteptările Germaniei de la Moldova

4 feb. 2016,, 15:00   Politică
797 2
Чего ждет Германия от Молдовы?
Foto: telemarket-team.ru
Germania va rămîne un partener de încredere pentru Republica Moldova şi va sprijini în continuare promovarea reformelor şi implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, informează NOI.md.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în mesajul de felicitare adresat vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, cu prilejul numirii lui în această funcție.

Potrivit MAEIE, Frank-Walter Steinmeier a ținut să sublinieze importanţa obţinerii unui progres substanţial într-un termen cît mai restrîns, în special, vizînd asigurarea unei transparenţe în sectorul bancar, lupta cu corupţia şi reforma justiţiei, considerate a fi piatra unghiulară în asigurarea unei dezvoltări durabile.

Oficialul german a încurajat autorităţile moldoveneşti să reia relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional în vederea încheierii unui nou acord de cooperare, precum şi să continue dialogul cu societatea civilă pentru depăşirea situaţiei dificile şi continuarea mişcării pe calea reformelor şi a dezvoltării economice.

Frank-Walter Steinmeier a reiterat, de asemenea, disponibilitatea Germaniei de a sprijini în continuare, în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al OSCE, procesul de negocieri în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii pentru conflictul transnistrean cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?