Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rusia: Gripa porcină a făcut cel puțin 50 de morți de la venirea iernii

26 ian. 2016,, 23:00   Externe
811 0

Foto: lenta.ru

Cel puțin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obținute de AFP din declarațiile autorităților regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această țară.Autoritățile medicale din regiunea Rostov-pe-Don (sudul Rusiei) au declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că alte două persoane infectate au murit, urcând la opt totalul celor care au decedat ca urmare a gripei porcine în această regiune.

În regiunea vecină Volgograd, autoritățile au anunțat că cel puțin 11 persoane infectate cu virusul A/H1N1 au murit. Și în Peninsula Crimeea, anexată de către Rusia în martie 2014, a fost înregistrat în această săptămână primul deces.

Aceste cazuri survin după moartea a patru adulți și a unui copil în Daghestan (Caucazul rus) și a decesului a două persoane infectate la Ekaterinburg (centru) și în Republica Adîgheia (sud), săptămâna trecută.

Cazuri de gripă porcină mortale a fost, de asemenea, raportate în regiunile Briansk (vest), Belgorod (sud-vest) și Vladimir, la 200 de kilometri est de Moscova. Cu toate acestea, ministrul rus al sănătății, Veronika Skvortsova, a declarat săptămâna trecută că epidemia de gripă porcină din țară se află "complet sub control".

În schimb, autoritățile ucrainene au anunțat apariția unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, fiind închise instituțiile de învățământ în mai multe centre urbane, inclusiv la Kiev, după cum a informat Ministerul român al Afacerilor Externe într-o atenționare de călătorie transmisă luni AGERPRES. MAE recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Ucraina.

În iunie 2009, după apariția unor cazuri în Statele Unite și în Mexic, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o alertă de pandemie. Gripa A (H1N1) a ucis 18.500 de oameni în 214 țări până în luna august a anului 2010, când OMS a ridicat alerta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?