X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Timofti: Ceremonia de depunere a jurămîntului a fost urgentată la insistența domnului Filip

22 ian. 2016,, 16:47   Politică
2354 24
Тимофти: Присягу принесли ночью, потому что этого попросил Филип
Foto: ziuaveche.ro
Șeful statului, Nicolae Timofti, a explicat astăzi de ce membrii cabinetului de miniștri au depus jurămîntul în mare grabă, aproape de miezul nopții. Președintele susține că a acționat așa la insistența lui Pavel Filip, pentru a-i permite noului guvern să intre cît mai curînd în funcțiune, notează NOI.md.

„Țin să vă explic situația care a fost alaltăieri. Domnul Filip a insistat foarte mult ca să desfășurăm acea ceremonie, astfel ca a doua zi guvernul să fie capabil să funcționeze și să fie în stare de legalitate. Asta era unica ieșire. Din cîte știu, chiar în acea seara guvernul s-a convocat în ședință”, a explicat șeful statului astăzi, la ceremonia de depunere a jurămîntului de către Irina Vlah și Gheorghe Duca.

Referindu-se la protestele antiguvernamentale din ultimele zile, Nicolae Timofti a menționat că e dreptul cetățenilor să-și exprime poziția, dar le-a cerut să o facă în limitele legii.

„Să nu se încalce ordinea publică, să nu distrugă, fiindcă a distruge este ușor și e vorba de bunurile noastre publice. De ce să facem rău? Noi am trecut deja prin această experiență negativă”, a menționat Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?