Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Parlamentul European a salutat învestirea noului guvern al Moldovei

21 ian. 2016,, 17:30   Politică
1312 3
Европарламент приветствовал утверждение нового правительства Молдовы
Foto: rbc.ru
Parlamentul European a salutat investirea noului guvern al Moldovei, relatează NOI.md. După cum se menționează în rezoluția adoptată de deputații din Parlamentul European, noul cabinet de miniștri al Moldovei a fost învestit după un impas și „instabilitate politică sistemică” de peste un an. Deputații Parlamentului European și-au exprimat, de asemenea, regretul în legătură cu sustragerea unui miliard de euro din sistemul bancar al Moldovei și au îndemnat insistent autoritățile să identifice făptașii și să-i tragă la răspundere.

În rezoluția Parlamentului European este salutat progresul Moldovei, Georgiei și Ucrainei pe calea preferată de ele a integrării politice și economice mai susținute cu Uniunea Europeană. S-a specificat că exporturile Georgiei în UE în primul an al realizării acordului s-au majorat cu 15%, ale Moldovei – cu 62%, experții așteaptă astfel de tendințe pozitive și în comerțul Ucrainei cu UE. În același timp, în document se relevă că suportul financiar al țărilor nominalizate din partea Uniunii Europene trebuie să fie condiționat de promovarea reformelor concrete. Deputații în Parlamentul European au remarcat separat pentru fiecare din aceste trei țări deficiențele în realizarea acordurilor de asociere, care se referă la instabilitatea politică, nivelul înalt al corupției, caracterul lent al reformelor sistemului judiciar și administrării de stat.

Ei au îndemnat, de asemenea, Rusia să pună capăt participării directe sau indirecte la conflictele din Georgia, Moldova și Ucraina, precum și imixiunii în politica acestor țări, orientată spre apropierea de UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?