Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Platforma DA nu a permis protestatarilor PSRM care cer alegeri anticipate sa treaca prin PMAN

16 ian. 2016,, 13:14   Politică
901 7

Foto: actualitati.md

Astăzi, 16 ianuarie are loc mitingul de amploare a Partidului Socialiștilor pentru urgentizarea organizării alegerilor anticipate. Coloanele de protestatari care au pornit din fața cinematografului Gaudeamus și Academiei de Științe trebuiau să treacă în marș prin Piața Marii Adunări Naționale, însă din motive că Platforma DA care la fel organizează un protest în PMAN a blocat piața, socialiștii au fost nevoiți să schimbe traseul, relatează Actualități.md.

Liderul Platformei Demnitate și Adevar Andrei Năstase a declarat de scena unde are loc protestul platformei că nu dorește ca protestarii Partidului Socialiștilor să treacă prin PMAN. Despre aceasta a declarat în fața deputaților PSRM, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției. Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul PSRM Igor Dodon a declarat că nu înțelege decizia Platformei DA în contextul în care și unii și alții au aceleași scopuri – alegerile parlamentare anticipate.

Cu toate aceasta liderul DA Andrei Năstase a declarat că nu exclude faptul că la protestul platformei din PMAN ar putea exista provocatori.

În același timp Dodon a menționat că nu dorește că între taberele de protestatri să apară altercații șipentru a asigura securitatea cetățenilor a hotărît să schimbe traseul și să treacă prin spatele Guvernului RM și în continuare pe traseul stabilit pînă la Parlament unde va avea loc mitingul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?