X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Achitarea plăţilor vamale şi TVA lunar va fi un sprijin pentru

16 ian. 2016,, 13:30   Economie
743 0

Foto: totul.md

Drept "sprijin eficient de către stat a businessului" apreciază şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Ion Prisăcaru, ideea de a achita lunar şi nu în avans taxele vamale şi TVA-ul.

El a subliniat că fiecare problemă fiscală de stat "are două părţi".

"Dacă plăţile sus-menţionate vor fi achitate lunar, atunci businessul nu va fi nevoit să distragă o parte din resurse pentru a importa mărfuri, materie primă, materiale, piese de schimb pentru efectuarea activităţii de întreprinzător", a spus el.

Potrivit lui Prisăcaru, altă parte constă în necesitatea de a calcula din timp, înainte de a lua o decizie despre modificarea ordinii actuale de achitare a plăţilor vamale şi impozite, cât va "costa" administrarea acestora.

"Trebuie să ştii clar dacă se merită. Presupun că cheltuielile pentru administrare vor creşte şi cu mult", a spus şeful IFPS.

El nu a spus că în prezent "administrarea impozitelor" este o mare problemă, deoarece există anumite timpuri de impozite şi taxe, cheltuielile pentru administrarea căror depăşesc încasările la bugete.

"Chiar ar trebui să ne întrebăm dacă sunt necesare?", a menţionat Prisăcaru.

Surse din cadrul IFPS nu exclud că achitarea obligaţiilor fiscale în următorul regim ar putea provoca şi abuzuri din partea unor contribuabili, ceea ce va duce la lipsuri la buget.

În cadrul proiectului din RM "Reglementarea mediului de afaceri, investiţional şi comercial" (BRITE) vor fi realizate şase reforme menite să ajute businessul să optimizeze cheltuielile de achitare a impozitelor şi plăţilor de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?