Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tăbîrță: PLDM ar putea ieși din această pasă dificilă cu ajutorul partidului „DA”

6 ian. 2016,, 12:30   Politică
1300 5

Tăbîrță: PLDM ar putea ieși din această pasă dificilă cu ajutorul partidului „DA”
Foto: info-prim.md

În eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate, PLDM și partidul platformei „DA” și-ar putea uni forțele. Opinia aparține analistului politic Ion Tăbîrță, vicedirector al Centrului de analiză și consultanță politică ”Politicon”, și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Potrivit intervievatului, liberal-democrații vor rămîne cel mai probabil la masa de tratative, dar nu vor renunța la condițiile lor, întrucît nu ar mai avea nimic de pierdut.

„PLDM trebuie să mai treacă printr-o serie de procese interne de restructurare, de rebranding, de o „infuzie de sînge proaspăt”. S-a vorbit și despre o anumită cooperare cu partidul „DA”, ar putea să fie o soluție pentru planurile de viitor ale PLDM. Încă nu e clar cum vor coopera, poate fi vorba de o fuziune, de un bloc electoral, o listă comună sau o susținere în alegeri”, a explicat Ion Tăbîrță.

În opinia politologului, cooperarea dintre cele două formațiuni ar putea fi reciproc avantajoasă. Acesta se arată convins că liberal-democrații nu vor mai putea participa la alegeri în formulă actuală, după loviturile de imagine suferite în ultima perioadă. Pe de altă parte, spune intervievatul, platforma „DA” are nevoie de ghidare pentru a se consolida ca partid politic.

„PLDM trece prin aceste procese interne destul de dureroase, clarificarea unor aspecte strategice este absolut necesară. Totodată, platforma „DA” trebuie să se constituie ca o formațiune politică adevărată, deocamdată putem vorbi de o trecere de la nivel civic la cel politic, dar acest lucru nu înseamnă automat că va deveni un partid politic veritabil și influent. PLDM deține această experiență. Formațiunea cu ajutorul platformei ar putea să iasă din această pasă mai puțin reușită în care se află acum. Pe undeva se întrezărește o cooperare”, a explicat Tăbîrță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?