Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Stăvilă: Cunosc bine dosarul transnistrean

4 ian. 2016,, 12:13   Politică
1013 0

Stăvilă: Cunosc bine dosarul transnistrean
Foto: unimedia.info

Candidatul propus la funcția de vicepremier pentru Reintegrare în cabinetul Sturza, Ion Stăvilă, susține că cunoaște problematica transnistreană din interior, lucru extrem de important, spune diplomatul. Potrivit lui, experiența acumulată în domeniul reintegrării și motivația personală îi vor permite să miște lucrurile în acest sector, informează NOI.md.

„Cunosc bine dosarul, problema transnistreană, în virtutea funcțiilor pe care le-am deținut din 1992, mai întîi în cadrul Ministerului de Externe, apoi în cadrul Ministerul Reintegrării. Am fost membru al echipei de negocieri din partea Chișinăului în diferite formate: 1+1, 5+2. Cunosc procesul din interior. Am participat activ la elaborarea mai multor documente privind procesul de reglementare, cunosc partenerii noștri implicați în acest proces. Am și o motivație personală în acest sens, avînd în vedere faptul că soția mea este din Transnistria. Îmi place acest domeniu, voi lucra cu pasiune și dedicație”, a explicat Ion Stăvilă.

Referindu-se la votul de astăzi din Parlament, Ion Stăvilă a precizat că este pregătit pentru orice scenariu. „Asta rămîne la discreția Parlamentului, eu judec după analizele și evaluărilor observatorilor. Este un exercițiu democratic, pe care trebuie să-l trecem. Sînt optimist”, a specificat Stăvilă.

Menționăm că Ion Stăvilă a deținut funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, Turkmenistan și Uzbekistan, în perioada anilor 2010-2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?