X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Copiii romi au început să frecventeze mai des şcolile

23 dec. 2015,, 17:00   Societate
1291 0
Дети цыганской национальности стали лучше посещать школы
Foto: blogspot.com
Nivelul frecventării şcolilor de către copiii romi a crescut în ultimii ani, dar nesemnificativ. Despre aceasta s-a vorbit miercuri, la însumarea rezultatelor realizării Planului de acţiuni pentru anii 2011-2015 de sprijinire a populaţiei de romi.

Conform datelor prezentate, nivelul frecventării şcolilor de către copiii romi este de două ori mai mic, puţini dintre copiii romilor absolvesc gimnaziul sau liceul. Şi mai mică este cifra celor care au studii superioare. Refuzul de a frecventa şcoala persistă în multe localităţi, şi analfabetismul continuă să înregistreze un nivel înalt.

Se menţionează, de asemenea, numărul mic al romilor care au acte de identitate, precum şi poliţe de asigurare medicală. De asemenea, romii au probleme serioase în ceea ce priveşte înregistrarea bunurilor şi asigurarea cu locuinţe. O altă problemă constă în faptul că puţin romi participă la procesul decizional.

Preşedintele Centrului Naţional al Romilor consideră că Planul de acţiuni privind sprijinirea romilor pentru anii 2011-2015 va fi prelungit pentru anul 2020.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?