Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

14 deputați PCRM părăsesc partidul și creează propria platformă parlamentară (VIDEO)

21 dec. 2015,, 10:01   Politică
1716 12

Foto: realitatea.md

Un grup de deputați comuniști a anunțat astăzi despre părăsirea partidului și a fracțiunii PCRM din Parlament. Anunțul a fost făcut acum cîteva minute de către 14 deputați ai fracțiunii. Aceștia au anunțat despre crearea unei „platforme parlamentare Social-Democratice pentru Moldova”.

Printre cei care au făcut anunțul au fost deputații Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mîndru, Anatolie Zagorodnîi, Alexandr Bannicov, Sergiu Stati, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Galina Balmoș și alții.

„Republica Moldova trece printr-o criză fără de precendent. Oamenii devin tot mai săraci. În RM acum nu există nici putere, nici conducători, nici majoritate parlamentară. Clasa politică degradează. În ultimul timp PCRM s-a autoizolat, în loc să contribuie la depășirea crizei politice, se află în așteptare. Nu mai putem tolera situația. Noi, majoritatea deputaților din fracțiunea parlamentară, părăsim astăzi fracțiunea parlamentară a comuniștilor. Anunțăm crearea Platformei Social-Democratică”, a declarat deputatul Artur Reșetnicov.

Potrivit deputaților comuniști, pasul a fost făcut cu scopul de a contribui la depășirea crizei politice din țară, creării unei majorități parlamentare stabile și învestirii unui nou Guvern.

Realitatea.md amintește că după alegerile din 30 noiembrie 2014, Partidul Comuniștilor din Republicii Moldova a aderat în Parlamentul Republicii Moldova cu 21 de deputați. Acum fracțiunea Partidului Comuniștilor a rămas cu șapte deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?