Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Țveatcov: Partidele de opoziție au reușit să atragă voturile nemulțumiților

9 dec. 2015,, 11:00   Politică
1040 2

Țveatcov: Partidele de opoziție au reușit să atragă voturile nemulțumiților
Foto: omg.md

Creșterea ratingului partidelor de opoziție și diminuarea popularității celor de la guvernare este o tendință care capătă contur în ultimii ani, consideră politologul Nicolai Țveatcov, cercetător al Academiei de Științe a Moldovei. În cadrul unui interviu pentru NOI.md, Țveatcov a precizat că rezultatele Barometrului Opiniei Publice pentru noiembrie 2015 erau previzibile.

În opinia intervievatului, partidele de opoziție și cele extraparlamentare cîștigă teren pe fondul nemulțumirilor populației.

„Societatea nu este mulțumită de calitatea guvernării și, în mod normal, se îndreaptă spre partidele de pe altă latură a eșichierului politic. În plus, partidele de opoziție au reușit să-și păstreze imaginea, să fie active în plan politic și să absoarbă toate voturile nemulțumiților. Mai sînt și cei care nu sînt de acord cu viziunile partidelor de stînga și își caută alți agenți de reprezentare a opiniilor lor. În cazul dat vedem o creștere a adeziunii față de Platforma «DA» și PPEM. Acești alegători sînt de fapt votanții PLDM, care s-au reorientat spre alte partide, așteptînd ca anume acestea să le reprezinte interesele”, a explicat Țveatcov.

Referindu-se la cota înaltă de popularitate de care se bucură liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și fostul ministru al Educației Maia Sandu, intervievatul a menționat că opinia cetățenilor de rînd nu trebuie desconsiderată.

„Dacă oamenii agreează aceste candidaturi, înseamnă că ele merită atenție. Democrația totuși stă la baza sistemului nostru politic. Usatîi, de exemplu, este destul de simpatic pentru alegători, știe cum să vorbească, pe ce să pună accentele ca să obțină această cotă mare de popularitate. Dacă doi-trei analiști nu-l agreează, asta nu înseamnă nimic”, a punctat Țveatcov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?