X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Streleț: Evident că actualul spicher urmează să-și dea demisia

1 dec. 2015,, 13:25  
1040 3

Foto: noi.md

PLDM a renunțat la precondițiile pentru începerea discuțiilor cu privire la formarea coaliției de guvernare, dar nu și la condițiile sale. Acest lucru a fost anunțat astăzi de către președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, care a precizat că formațiunea sa își dorește o resetare a întregului de proces de guvernare din Republica Moldova, notează NOI.md.

„Ne dorim schimbări de esență, schimbări profunde și nu doar de fațadă, care să conserve sistemul existent. Noi am menționat că putem merge la discuții doar dacă toți parteneri vor înțelege că avem nevoie de schimbări”, a punctat Streleț.

Liberal-democratul a precizat că negocierile în vederea formării unei coaliții trebuie să înceapă de la zero, fără ca părțile să pretindă anumite funcții-cheie în stat. În acest context, Streleț a spus că atît candidatul la postul de premier, cît și cel pentru poziția de spicher trebuie desemnați prin consens.

„Referitor la poziția de spicher, evident că înțelegerea noastră este că actualul spicher urmează să-și dea demisia nu mai tîrziu de momentul învestirii guvernului, iar viitoarea candidatură a spicherului urmează să o discutăm de comun acord”, a spus Streleț.

O altă condiție a PLDM ține de numirea unei persoane neafiliate politic în postul de premier. Potrivit lui Streleț, candidatul poate fi propus de orice formațiune politică.

De asemenea, Valeriu Streleț a reiterat necesitatea adoptării unui plan de acțiuni cu privire la scoaterea de sub control politic a instituțiilor statului. Acest deziderat, spune Streleț, vizează atît instituțiile supravegheate de PD, cît și pe cele controlate de PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?