Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PLDM va negocia crearea unui nou govern

1 dec. 2015,, 08:05   Puterea
3371 7

Foto: trm.md

Consiliul Naţional Politici al Partidului Liberal Democrat a decis că formaţiunea va participa la negocierile şi crearea unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui nou guvern. Totodată, formaţiunea va insista în continuare pe dezideratele anunţate anterior, transmite IPN.

Liderul interimar al formaţiunii, Valeriu Streleţ, a comunicat jurnaliştilor după şedinţa de peste 3 ore a Consiliului Naţional Politic că în cadrul acesteia s-au pronunţat toţi colegii din organizaţiile teritoriale şi colegii deputaţi, iar Consiliul Politic Naţional a adoptat o decizie aproape unanimă.

Organul de conducere al PLDM a decis să delege reprezentaţi care să discute despre crearea unui nou Guvern pentru a păstra ţara pe făgaşul de integrare europeană, să insiste pe adoptarea unei foi de parcurs privind scoaterea din captivitate a instituţiilor statului, pe numirea unui premier apolitic, şi de a asigura caracterul public al discuţiilor şi consultărilor politice. De asemenea, Consiliul a decis asupra unor elemente care vizează activitatea internă de partid, dar pe care nu le-a făcut publice în acest moment.

Mîine, 1 decembrie, PLDM va lansa invitaţiile la discuţii către partidele care şi-au anunţat disponibilitatea de a participa la învestirea Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?