Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Poliţia nu va permite tulburări în timpul marşului unioniştilor din 1 decembrie

30 noi. 2015,, 17:15  
1067 4
Полиция не допустит беспорядков во время марша унионистов 1 декабря
Foto: rtr.md
Poliţia este pregătită să reprime toate tentativele de încălcare a ordinii publice în timpul marşului unioniştilor preconizat a fi desfăşurat la 1 decembrie în centrul Chişinăului. Acest fapt a fost comunicat de către şefa Serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Tamara Procopii, contactată de NOI.md.

Poliţia a comunicat că nu dispune de informaţii referitoare numărul manifestanţilor și la amploarea acestei acţiuni. „Indiferent de numărul oamenilor care vor ieşi la marş, organele de drept sînt pregătite să reprime orice tentativă de tulburare a ordinii publice. În acest scop, angajaţii IGP vor patrula pe parcursul întregii zile bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt străzile adiacente”, s-a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de poliţie.

Totodată, poliţia nu a calificat eventualele chemări la lichidarea statalităţii moldoveneşti şi unirea cu România drept fenomene extraordinare. „Poliţia va activa în limitele legislaţiei şi le va permite manifestanţilor să se expună, dacă acest lucru nu va provoca ciocniri deschise. Organele de drept se ghidează, în primul rînd, de asigurarea ordinii publice. Noi îi vom permite poporului să vorbească, indiferent de motivele politice, dacă acţiunile manifestanţilor nu vor depăşi limitele permise”, a menţionat Tamara Procopii.

Susţinătorii unirii Moldovei cu România vor ieşi pe 1 decembrie la marşul dedicat celei de-a 97-a aniversări a „Marii Uniri”. La 1 decembrie 1918, s-a întrunit Marea Adunare Națională, în cadrul căreia delegaţii au adoptat decizia privind unirea Transilvaniei cu România. La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat pentru unirea Basarabiei cu România.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?